Handkar, Verhuizen

Huur een verhuislift

Als je met succes de volledige inhoud van een appartement zelf kunt verhuizen zonder lift, dan juich ik je toe. Maak de verhuizing veel gemakkelijker voor jezelf door een verhuislift te huren. Dat voorkomt alle problemen rond trappen en zware meubelstukken. Als je vrienden het weekeinde dat je verhuist “druk” zijn, is het ook mogelijk om professionele verhuizers in te huren. Zij weten immers zeker wat ze doen en ze kunnen je helpen om de klus in een mum van tijd te klaren.

Zoek een handkar, een verhuislift en werkkleding

Je kunt vooral een verhuislift die buiten het appartement opgesteld wordt goed gebruiken om te voorkomen dat zware meubelstukken en apparaten vast komen te zitten in het trappenhuis.

Je doet ook niet mee aan een modeshow als je aan het verhuizen bent, dus kies kleding op basis van comfort en veiligheid.
Draag schoenen met gesloten tenen of veiligheidsschoenen die een goed loopvlak hebben, zodat je gemakkelijk de trap op en af kunt gaan terwijl je met zware voorwerpen omgaat. Je wilt waarschijnlijk ook niet de meest strakke spijkerbroek dragen. Draag handschoenen, ook al is het 30 graden buiten, draag handschoenen. Het sjouwen met houten tafels, stoelen en andere houten of glazen voorwerpen in je appartement kan splinters veroorzaken, en ook schaaf- en snijwondjes aan de handen.

Denk na voordat je verhuist

Het verplaatsen van volumineuze voorwerpen door een deuropening vergt een beetje strategisch denken. Als je bijvoorbeeld een bank verplaatst die naar links buigt, wil je dat het open gedeelte van het meubilair naar de open kant van de kamer gericht is. Als een bank niet langer is dan twee meter is rechtopstaand mogelijk de beste manier om hem door een deur te krijgen.

Demonteer alles wat je kunt. Als je een ladekast of een bank hebt die in verschillende delen kan worden opgesplitst, doe dat dan. Het zal zo veel gemakkelijker zijn om het met de verhuislift omhoog te halen. Als je eenmaal alle meubels in je appartement hebt, dan kun je aan de slag om de delen weer in elkaar te zetten. Je moet toch aan het werk om alles een goede plek te geven.

Of je kunt je ontspannen en jezelf een schouderklopje geven (of misschien een biertje)…