Bouw

Wat doet een bouwkundig expert voor u?

De kennis van een bouwkundig expert, of bouwkundig adviseur, is bij grote verbouwingen en andere bouwtechnische projecten onmisbaar. Deze persoon stelt een bouwkundig rapport op in het geval u een woning wilt kopen of verkopen. Bij verbouwingen adviseert hij of zij over bouwkundige- en wettelijke aspecten omtrent de bouw. Deze expert begeleidt een bouwproject, onderhandelt en overlegt met de verschillende partijen. Twijfelt u of u extra geld moet uitgeven voor een bouwkundig expert, dan zal u hier zien dat deze specialist deze uitgaven vaak meer dan waard is.

Een bouwkundig rapport van een bouwkundig expert

Als u van plan bent om een woning te kopen, maar u wilt eerst zeker zijn dat deze bouwtechnisch in orde is, dan stelt een bouwkundig expert een rapport op waarmee u duidelijkheid krijgt over wat goed en slecht is aan de staat van de woning. Komen er gebreken naar voren die niet bekend waren, dan ziet u mogelijk toch van de koop af, of biedt u een lagere prijs. 

Ook als uw woning schade heeft opgelopen is dit rapport van een bouwkundig expert nuttig. U weet daarna exact wat de schade is, wat het risico is en wat u moet doen om het weer recht te zetten. Een hypotheekverstrekker wil soms een dergelijk rapport ontvangen om de hypotheek zeker te stellen en de verkoper en makelaar willen voordat ze een huis te koop zetten exact weten wat er scheelt.

Neem vandaag nog contact op met WeBuild4You en vraag naar de mogelijkheden!

Advies tijdens een verbouwing

Een andere situatie waarin een bouwkundig expert een uitkomst biedt is wanneer u een verbouwing aan het plannen bent. De rol die de bouwkundig expert aanneemt is dan voornamelijk een van adviseur en hij of zij vertelt u wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Vindt de verbouwing plaats in een monumentaal pand, dan zijn er structurele beperkingen en wettelijke restricties waar rekening mee moet worden gehouden, bijvoorbeeld. De bouwkundig adviseur weet exact wat u wel en niet kunt doen en hoe u een schitterend bouwwerk maakt binnen de wettelijke regels. Andere punten waarover hij of zij u kan adviseren is over isolatie, geluidsmaatregelen en milieukundige kwesties.

Communicatie met alle partijen

Een bouwkundig expert zal de communicatie met alle partijen op zich nemen. Er wordt een plan opgesteld en daarmee zorgt deze specialist voor de begeleiding van de verbouwers, voor de onderhandelingen met andere partijen en voor regelmatig overleg. Bouwkundige experts zijn dus voornamelijk werkzaam als adviseur bij grote bouwprojecten en bij situaties waarin een bouwkundig rapport nodig is.

Een bouwkundig adviseur voor u

Voor u kan de kennis van een bouwkundig expert dus echt een uitkomst bieden. In veel gevallen bespaart het u geld, omdat er zonder het advies misschien fouten worden gemaakt of u een woning zou kopen die in slechte staat verkeert. Bouwkundige adviseurs vertellen u over asbest, beton- en houtrot, de kwaliteit van de leidingen, het isolatieglas, het metselwerk en de elektra, over de