raam

DUBBELGLAS: WAT ZIJN DE VOORDELEN EN HOE PLAATS IK HET?

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het kouder wordt. De verwarming moet weer aan en dat zorgt voor hogere stookkosten dan in de zomermaanden. De energierekening kan behoorlijk verlaagd worden door dubbelglas, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit glas ten opzichte van enkel glas en hoe plaats ik het?

Dikker glas isoleert beter

Een veelgehoorde klacht bij enkel glas is dat het bij koud weer behoorlijk tocht bij het raam. Dat kan kloppen. Enkel glas is dun en daardoor is de kans aanwezig dat tocht door of langs het raam gaat. Eén van de voordelen is dan ook dat u na plaatsing van dubbelglas geen last meer heeft van koude luchtstromen als u dicht bij het raam zit.

Indien u naast een drukke weg of vlak bij het spoor woont, kan dit zorgen voor behoorlijk wat geluidsoverlast. Dat is natuurlijk vervelend. Het is simpelweg te voorkomen door uw dunne ramen te vervangen door ramen gemaakt van dikker glas. Hierdoor is de kans dat u ’s ochtends wakker wordt van een trein of langsrazende auto’s een stuk kleiner en kunt u nog lekker even doorslapen.

Bespaar op stookkosten

Het aanschaffen van steviger glas mag dan een flinke investering zijn, maar uiteindelijk merkt u deze aanschaf zeker in de portemonnee. Doordat koude luchtstromen niet meer naar binnen komen en warmte niet makkelijk meer naar buiten trekt, hoeft u een stuk minder te stoken dan wanneer uw huis voorzien is van enkel glas. Nu bespaart u op jaarbasis geen groot bedrag, maar door de jaren heen kan dit behoorlijk wat geld schelen.

Verklein de kans op inbraken

Doordat dubbelglas een stuk dikker en sterker is dan enkel glas, verhoogt het de veiligheid van uw woning. Zo kan steviger glas bijvoorbeeld een behoorlijk stootje hebben en daardoor is de kans op doorvallen kleiner. Door dikker dubbel glas in uw kozijnen te plaatsen, maakt u het inbrekers dus ook lastiger om uw huis binnen te komen. Enkel glas is met een klein tikje kapot, maar om door dikker glas heen te komen is een stuk meer power nodig.

Het plaatsen van dikker glas

Het plaatsen van dikker glas in uw woning vergt de nodige vakkennis en het is dan ook niet aanbevolen om dit zelf te doen indien u er geen verstand van heeft. Als doe-het-zelfer is het nog maar de vraag of het nieuwe glas ook goed geplaatst wordt. Zo is de kans groot dat er een lek ontstaat bij het zelf plaatsen van uw ramen. Om problemen te voorkomen raden wij u dan ook van harte aan om een professionele glaszetter in te huren. Zo bent u verzekerd van een goede plaatsing van uw dubbelglas ramen.