Brandblusser

Brandblussers

Je moet er niet aan denken, maar toch is het verstandig dat wel eens te doen. Niemand zit te wachten op brand, maar als het dan het geval is, dan heb je uiteraard graag de beschikking over brandblussers om erger te voorkomen. Brandblussers koop je niet zomaar even, ze dienen aan de strengste eisen te voldoen en die eisen verschillen weer per ruimte waarin ze gebruikt worden.

 

Verschillende brandblussersĀ 

Vaak hebben brandblussers alleen de kleur rood gemeen, maar iedere brandblusser kan enorm verschillen van elkaar. Gemene deler is dat ze in vrijwel alle gevallen rood van kleur zijn, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je hebt brandblussers voor in de auto, in de vrachtwagen, voor op kantoor en voor thuis uiteraard. De types worden vaak aangeduid in brandklassen, variƫrend van A tot en met F of een combinatie ervan. Er zijn brandblussers die verrijdbaar zijn, die automatisch hun werk doen en die draagbaar zijn, zoals er ook automatische brandblussers zijn.

accessoires bij de brandblussers

Koop allerlei accessoires bij de brandblussers; van montagebeugels tot borgpennen

Elke ruimte vraagt om een specifieke brandblusser. Sterker, gebruik je een brandblusser voor een ruimte, dan moet die aan de gestelde eisen voldoen. De uitvoeringen van brandblussers verschillen enorm. Je hebt de CO2 brandblussers, poeder brandblussers, spray brandblussers en eco- en bio schuim brandblussers. Bij de brandblussers kun je van alles kopen; praktische wandbeugels bijvoorbeeld, beschermhoezen, montagebeugels, borgpennen en ophanghaken; het is er allemaal en helpt in veel gevallen de brandblussers de enige juiste plaats te bieden.

Weet hoe de brandblusser werkt

Let op; heb jij thuis of op je werk brandblussers, weet dan wel hoe die werken. Want dat is uitermate belangrijk als er onverhoopt brand uitbreekt. Je kunt dan wel een prachtige brandblusser hebben hangen, als je niet precies weet hoe die werkt, dan schiet het zijn doel toch echt voorbij.