Welke type raam heb jij?

Net als dat huizen er in verschillende soorten en maten zijn, zijn er ook ramen in verschillende soorten en maten. Het is dan ook belangrijk om goed te weten met wat voor soort raam je te maken hebt voor de raambekleding. Heb je een groot raam of juist een klein raam? Welke opties zijn er voor het bekleden van mijn raam? Lees hier de tips die de keuze makkelijker maken.

Grote ramen

Woningen met grote ramen zijn erg geliefd. Een woning met veel licht kent alleen ook nadelen. Denk hierbij aan de privacy van je woning. Goede raambedekking is hier dan ook de oplossing voor. Een van de oplossingen voor het bedekken van een groot raam zijn lamellen. Hier kunt u zelf ervoor kiezen in welke mate u lichtinval in uw woning wilt. Lamellengordijnen zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Daarnaast zijn ook xl gordijnen erg geliefd.

Kleine ramen

Naast grote ramen kennen ook vele woningen wat kleinere en smallere ramen. Een goed alternatief om een klein raam te bedekken zijn horizontale jaloezieen. Ook rolgordijnen zijn er geliefd. Ook hier heb je zelf de keuze in de mate van lichtval in je woning. Kies je voor lichte rolgordijnen dan heeft je woning een wat lichtere uitstraling en sfeer. Kies je juister voor wat donkerder dan spelen de lampen in de ruimte een belangrijke rol en bron van verlichting, met name in de winter maanden.

Deurramen

Ook deuren kunnen ramen hebben. Denk hierbij goed na hoe intensief een deur wordt gebruikt en in welke mate dit bedekt moet zijn. Jaloezieen zijn erg geschikt voor een deur en geven je woning daarnaast een zomerse en exotische uitstraling. Daarnaast gaat het ook niet klapperen zoals bijvoorbeeld bij een rolgordijn wel kan als er tocht is. Natuurlijk blijven ook rolgordijnen hier een optie. Hierbij heb je nog de keuze tussen losse rolgordijnen of vaste.

Draai-kiepramen

Draai-kiepramen worden steeds populairder. Deze ramen kunnen op twee verschillende manieren geopend worden. Goede raambekleding is bij deze soort ramen dan ook erg belangrijk en moet bovendien ook passen bij de functionaliteiten van het raam. Rolgordijnen zijn in bijna alle gevallen een oplossing. Doordat dit special wordt afgestemd op het formaat van het raam is het in veel gevallen een populaire raambekleding. Ook perfect fit modellen zijn populair. Dit is een 4 kaderig frame en wordt tussen de glaslatten geklemd. Deze modellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en bedekken nog meer het licht dan rolgordijnen.

Heb jij raambekleding in je woning? Jalozieen zijn er populair. Kijk hier voor meer informatie.