raam

Welke raamdecoratie is voor je het meest geschikt?

Raamdecoratie komt in allerlei verschillende soorten vormen en maten. Maar welke soort kleur en materiaal past er nou het allerbeste bij jouw woning type? In deze blog kun je de voor en nadelen van de verschillende soorten lezen.

Rol- en vouwgordijnen

Rol en vouw gordijnen zijn voor bijna elke ruimte in huis geschikt. Al raden wij niet aan om ze te plaatsen in de badkamer gezien het feit dat textiel en te veel vocht niet heel lekker samengaan. Rol- en vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten patronen en stoffen. Zo is er voor iedereen wel wat op de markt. Rolgordijnen zijn mooi en stijlvol. Echter zijn rolgordijnen minder geschikt op het moment dat je kinderen en of huisdieren hebt. Rol- en vouwgordijnen zijn namelijk een stuk fragieler dan bijvoorbeeld jaloezieën.

Gordijnen

Normale gordijnen zijn misschien wel de meest klassieke vorm van raamdecoratie. Gordijnen zijn mooi en ook gordijnen komen in duizenden verschillende soorten en maten. Gordijnen worden al eeuwen gebruikt om ramen af te dekken en zijn daar ook heel goed in. Maar dezelfde nadelen van de rol- en vouwgordijnen komen kijken bij de normale gordijnen. Ook zijn gordijnen moeilijker om schoon te houden.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn volgens ons de beste vorm van raamdecoratie. Je kunt er alle kanten mee op en jaloezieën zijn geschikt voor iedere kamer in het huis. Jaloezieën kunnen de lichtinval in huis regelen, maar ze zorgen er ook voor dat jij van je privacy kan genieten en toch nog een beetje zonlicht kunt krijgen. Jaloezieën komen in twee verschillende soorten materialen, je hebt aan de aan de ene kant aluminium jaloezieën en aan de andere kant jaloezieën van hout.