Wat moet u verbouwen om uw huis te verkopen?

Wat moet u verbouwen om uw huis te verkopen?

Veel mensen krijgen het niet voor elkaar om hun huis te verkopen. Dit kan door meerdere dingen komen. Vaak is het wel zo dat het huis al jarenlang niet gerenoveerd is, en toekomstige nieuwe bewoners willen hun handen er niet aan branden. Om uw huis snel te laten verkopen en uw huis een stuk meer waard te maken, kunt u er over na denken om uw huis te renoveren. Wij geven hier een aantal tips bij waar u allemaal aan moet denken als u die stap wil nemen.

Voorbereiding

Het is uiterst belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Hoeveel geld heb je te besteden en wat wil je precies renoveren. Als u het puur om het verkopen van uw huis wil doen, moet u zeker navraag doen wat zin heeft. Het is zonde als u veel geld in iets pompt en de waarde van het huis wordt er niet beter op. Bespreek ook goed met uw partner en zorg ervoor dat jullie op één lijn zitten.

Kosten

Omdat de kosten heel erg belangrijk zijn in het verbouwen hebben we er een apart kopje van gemaakt. Zorg ervoor dat je budget hebt voor de verbouwing en zorg ervoor dat je zo vroeg mogelijk weet wat de kosten gaan worden zodat je later niet met onverwachte kosten komt te zitten. Als u nu even het geld niet heeft zou u wat geld kunnen lenen van familie. En als laatste stap zou u geld kunnen lenen bij de bank.

Wie en wat heb ik nodig voor de verbouwing

Zodra u uw budget in orde heeft en uw ideeën op een rijtje heeft kunt u na gaan denken wie en wat u nodig heeft om de verbouwing zo effectief mogelijk te laten verlopen. Het ligt er voornamelijk heel erg aan hoe handig uzelf, uw vrienden en familie zijn en hoe groot de klus is. Ook moet u denken aan de snelheid van het verbouwen. U wilt natuurlijk niet in het programma “Help mijn man is klusser” komen. Als u de keuken gaat verbouwen heeft u bijvoorbeeld maar één klusjesman nodig, of wellicht heeft uw buurman of iemand anders die u kent dit wel eerder gedaan en kunt u zo kosten besparen.

Wat te regelen voor de verbouwing

U weet nu wat u wil verbouwen en wie u ervoor nodig heeft. U kunt het beste op papier schrijven wat u allemaal nodig heeft bij het bouwen van bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel. Heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig? Dit kan in sommige gevallen wel weken duren. U moet meerdere offertes aanvragen, u moet de tijd nemen om met een bedrijf in zee te gaan of niet. Misschien vindt de aannemer uw concept wel helemaal niks en heeft hij hele goede ideeën. Er zijn nog veel meer dingen die u kunt bedenken wat u eerst moet opschrijven wat u allemaal moet regelen voordat u echt aan de slag kan gaan. Voorbereiding is dus het devies, want zonder voorbereiding zijn we nergens.

Uw huis verkopen?

Als u eindelijk klaar bent met verbouwen kunt u een makelaar inschakelen. De makelaar zorgt voor de verkoop of taxatie van uw huis.