Handkar, Verhuizen

Wat kosten rolluiken

Wat kosten rolluiken? Door de vele verschillende aanbieders en extra opties is het lastig om een schatting te maken. De prijzen van rolluiken worden beïnvloed door verschillende factoren. Hier vindt u overzichten waarmee u eenvoudig een prijsindicatie kunt maken.

Prijzen rolluiken per type bediening

Er zijn verschillende factoren die de prijzen van rolluiken beïnvloeden. De manier van bedienen en de afmetingen hebben veel invloed op de kosten van rolluiken. Hieronder vind u een overzicht van de prijzen per type bediening:

Type bediening Garantie Gemiddelde prijs
Handmatig 2-5 jaar € 170
Elektrisch (schakelaar) 5 jaar € 250
Elektrisch (afstandsbediening) 5 jaar € 340

* prijzen zijn gebaseerd op afmetingen van 100 cm x 100 cm

De prijzen voor rolluiken met handmatige bediening zijn het meest voordelig. Elektrische rolluiken zijn voorzien van een buismotor die het rolluik automatisch opent en sluit. Hierdoor zijn de prijzen van deze rolluiken ook hoger. De meeste aanbieders bieden vijf jaar garantie aan uw rolluiken.

Prijzen extra opties

Wanneer u rolluiken gaat kopen wordt er altijd gevraagd of u uw rolluiken wilt voorzien van extra opties. Vooral bij elektrische rolluiken kunt u kiezen voor veel toebehoren.

Optie Geschikt voor Gemiddelde prijs
Bandvertrager Handmatig € 30
Rolluik met hor Handmatig/elektrisch € 75
Bewegingsmelder Elektrisch € 250
Zonnesensoren Elektrisch € 185
Home motion systeem Elektrisch € 500
4-kanaals afstandsbediening Elektrisch (afstandsbediening) € 70

U ziet dat de extra opties die u bij uw rolluiken kunt bestellen de prijs sterk beïnvloeden. Met deze opties kunt u genieten van meer comfort. Zo wordt de bediening nog eenvoudiger en kunt u de inbraakveiligheid van uw huis verbeteren. De bewegingsmelder detecteert de omgeving rondom het rolluik. Wanneer iemand zich langere tijd bij het rolluik ophoudt zal het rolluik direct naar beneden gaan. Zonnesensoren openen en sluiten de rolluiken bij een bepaalde sterkte van het licht. Zo profiteert u van het zonlicht om de kamer te verwarmen. Wanneer de temperatuur afneemt sluiten de rolluiken om de warmte binnenshuis te houden. Met een Home motion systeem kunt u uw rolluiken en andere producten die aangesloten zijn, bedienen via een applicatie op uw smartphone of tablet. Op deze manier is het mogelijk om overal vandaan uw rolluiken te bedienen.

Montage- en bezorgkosten

Extra dienst Gemiddelde prijs
Opmeten € 40
Montage t/m 1ste etage € 160
Montage dakkapel € 190
Bezorgen € 40

U kunt uw rolluiken zelf plaatsen, maar het is ook mogelijk om de rolluiken door een specialist te laten plaatsen. Zo bent u gegarandeerd van een juist geplaatste rolluik. De kosten voor het monteren zijn per rolluik. Wilt u kosten besparen dan kunt u ervoor kiezen om zelf de afmetingen te meten, dan bespaart u al snel € 40. Veel aanbieders hebben een bezorgservice, voor een kleine meerprijs worden de rolluiken op uw adres afgeleverd. Zo heeft u verder geen lasten.