Stompe deuren op maat

Als je voor de aanschaf van deuren staat, stel je je wellicht de vraag: stompe of opdekdeuren? Stompe deuren hebben een paar voordelen tegenover opdekdeuren. Ze vallen volledig binnen het kozijn en creëren een meer strakke look dan opdekdeuren. Dit geeft aan de kamer een groter ruimtegevoel. Als je daarbij heel smalle kozijnen of zelfs geen kozijnen aanbrengt, valt de deur helemaal gelijk met je muur, wat resulteert in een zeer moderne look.

Waarom stompe deuren op maat? 

Onze woningen worden alsmaar groter, en hiermee hangt samen dat ook de kamers groter worden. Denk maar aan grote minimalistische woningen of industriële panden. Een deur met standaardmaten staat een beetje zielig in een enorme kamer. Of denk aan een grote brede gang. Hiervoor worden vaak deuren gekozen over de volle breedte en hoogte van de gang. Daarom worden stompe deuren op maat gemaakt. Ze worden hoger, breder of hoger én breder op maat geproduceerd. Niet alleen voor moderne woningen, maar ook voor oude woningen kun je ervoor kiezen je deuren op maat te laten maken. Woningen van pakweg 100 jaar of meer hebben soms wel lagere en bredere deuren dan de deuren die we nu kennen. De mensen waren vroeger kleiner, de huizen waren kleiner en daarbij ook de deuren. Het is ook veel mooier om in een oud huis de oorspronkelijke elementen zo origineel mogelijk te houden. Kies dus liever voor een op maat gemaakte brede deur dan een standaard deur die niet bij je oude huis past. 

Stompe deuren voor elke stijl 

Ook al ogen stompe deuren strakker dan opdekdeuren, toch bestaan er stompe deuren in elke stijl. Voor je vintage of klassieke woning vind je stompe deuren met panelen en mat glas. Voor je industriële pand bestaan ze in robuust naturel hout. Stompe deuren zijn, net als andere deuren, te verkrijgen verschillende materialen en uitvoeringen. Zo kun je dé perfecte stompe deur op maat voor jouw woning vinden. 

Denk ook aan je deurbeslag 

Naast je op maat gemaakte deur is ook je deurbeslag van groot belang voor de uitstraling. Met deurbeslag kun je bijvoorbeeld contrasten creëren. Anderzijds kun je je deurbeslag in dezelfde kleur als je deuren kiezen, zodat het bijna wegvalt in het geheel. Kies je voor grote opvallende deurklinken en scharnieren? Of ga je eerder voor fijn discreet deurbeslag? Zorg dat je deurbeslag de look uitstraalt die je voor ogen had toen je je deuren op maat koos.

Bron: bouwbedrijf-zuiddholland.nl