Rolsteiger gebruiken voor een verbouwing

Ben je een echte klusser? Dan komt het gebruik van een rolsteiger wellicht goed van pas. Het klussen op hoogte is waarschijnlijk iets waar je vaak mee te maken hebt. Het kopen van een rolsteiger bij Rolsteiger.net is dan waarschijnlijk nog niet zo een slecht idee. Het risico op hoogte werken zonder steiger of rolsteiger is namelijk groot. Het alternatief van een rolsteiger kopen is het huren ervan, maar dat is op de lange termijn niet aantrekkelijk.

Wat is er nu zo gemakkelijk aan een rolsteiger

Wat is het voordeel van een rolsteiger ten opzichte van een andere steiger? Dit zit hem voornamelijk in het verplaatsen ervan. Een rolsteiger kan heel gemakkelijk van punt A naar punt B worden verplaatst. Een vaste steiger moet telkens worden op- en afgebouwd. Daarnaast zijn de regels voor het opbouwen en afbouwen van een rolsteiger wel wat minder streng als voor een vast steiger. De bouwvakker die een vaste steiger opbouwt moet namelijk over voldoende ervaring beschikken. Bij een normale steiger heb je hier meer diploma’s voor nodig. Een rolsteiger kan daarentegen wel wat hoger worden gemaakt. Dit zorgt er echter wel voor dat het risico wordt vergroot bij het verrijden van een rolsteiger. Dit moet daarom altijd door minimaal twee personen worden uitgevoerd.

Kies voor een licht steiger

Voor het transporteren van een steiger is het gemakkelijk dat de materialen ervan licht zijn. Een rolsteiger heeft over het algemeen voor lichtere onderdelen dan een normale steiger. Een rolsteiger is namelijk van aluminium gemaakt in tegenstelling tot een een normale steiger. Een doorsnee systeemsteiger is opgebouwd uit stalen onderdelen. Het opbouwen van een rolsteiger kost dus minder kracht dan het opbouwen van een systeemsteiger.

Veiligheid & gemak op hoogte

De voornaamste functies van een rolsteiger is dat er gemak en veiligheid geboden wordt. Met een rolsteiger kan het gereedschap gemakkelijk op de rolsteiger blijven liggen, terwijl deze wordt verplaatst. Daarnaast is een rolsteiger ook nog eens veiliger. Bij het volgen van de nieuwe wetgeving is er altijd valbeveiliging om je heen en is het daarnaast ook nog eens vele malen veiliger dan het gebruik van een ladder.