Ontspannen in uw eigen sauna

Na een lange dag is niet fijner om even heerlijk bij te komen in uw eigen sauna. Het is niet alleen geestelijk ontspannend maar ook erg gezond voor uw lichaam. Er zijn echter veel verschillende soorten sauna’s, van binnen, buiten tot infraroodsauna’s en traditionele sauna’s. In dit artikel worden de voor en nadelen van deze sauna’s toegelicht.

Infraroodsauna

Een van de nieuwste sauna’s is de infraroodsauna. Hierbij wordt de warmte door middel van infraroodverlichting direct door het lichaam opgenomen. Deze type sauna is voornamelijk geschikt voor mensen die (snel) spierpijn hebben of mensen met reumatische aandoeningen. De stralen dringen namelijk snel door in uw spieren en maken uw spieren en gewrichten los en soepel.

Traditionele Finse sauna

Bij een traditionele Finse sauna wordt door middel van een warmtebron de ruimte verhit tot 75 tot 100 graden Celsius, in tegenstelling tot een infraroodsauna dat vaak ‘slechts’ 40 tot 60 graden bereikt. Daarnaast zorgt deze hitte ervoor dat de luchtvochtigheid wordt teruggebracht wat een positief effect heeft op de verbetering van de doorbloeding en voor uw huid. Dit komt doordat je lichaam zweet produceert om uw overtollige warmte kwijt te raken, waarbij ook afvalstoffen worden afgevoerd.

De voordelen van een sauna op uw gezondheid

Hieronder nog een aantal voordelen op een rijtje wat er met uw lichaam gebeurt:

  • Verhoogt uw weerstand
  • Ontspant uw spieren en gewrichten
  • Verlicht stress en zorgt voor geestelijke ontspanning
  • Verhoogt stofwisseling
  • Verbetert bloedcirculatie
  • Bevordert herstelproces van cellen.

Tips bij het kiezen van een geschikte sauna

Doordat er zoveel aanbod is in diverse verschillende sauna’s is het verstandig rekening te houden met de ruimte die een sauna in beslag neemt en uw eigen gezondheidsaspecten (mochten deze meespelen). Een andere tip is om gewoon een Helo sauna te proberen, bijvoorbeeld bij een Spa & wellness bij u in de buurt, zo komt u er het snelst achter wat u het prettigst vindt.