Extra klussen bij groot bouwproject

Nieuw klusproject? Maak er goed gebruik van.

Een nieuw klusproject in of aan het huis moet zo nu en dan gebeuren. Houtwerk moet een nieuwe likje verf krijgen, ramen en deuren opnieuw strak in de sponning zetten, er is altijd wel iets te verzinnen. Maar bij elke klus krijg je de mogelijkheid iets extra’s te doen waar je anders nooit aan toe komt.

Grote klussen

Vooral bij grote klussen in huis is het verstandig eraan te denken wat je nog meer wilt doen om zo efficiënt mogelijk te werken. Neem nou bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe vloer terwijl je in het achterhoofd hebt zitten dat je ooit wilde overstappen naar een elektrische verwarming in de vloer. Een uitgelezen kans dus om voor het leggen van de nieuwe vloer eerst een vloerverwarming aan te leggen als de bestaande vloer er toch uitgehaald wordt.

Hetzelfde idee kan je ook doen wanneer de zolder om gaat bouwen naar een extra slaapkamer of logeerkamer. Hier kun je dan ook nadenken over het doortrekken van de CV-leiding om een radiator te plaatsen, of zelfs infrarood verwarmingspanelen ophangen. Ook kun je een extra waterleiding doortrekken om een wasbak te installeren voor in de logeerkamer. En je kunt ook zorgen voor kastruimte en eventueel nieuwe vloerbedekking. Alles om de extra kamer compleet te maken.

Tijd & geld

Maar dit alles neemt extra tijd in beslag en meer investering dan je in eerste instantie van plan was. Vaak zul je zien dat dit soort extra klussen steeds vooruit worden geschoven. Zeker als de bedachte klussen in eerste instantie snelle en goedkope klussen zijn wil je dit natuurlijk niet uitbreiden met extra werk wat veel meer tijd en kosten met zich meebrengt.

Zorg dus voor een plan voordat je aan de slag gaat. Bedank dus eerst wat grote klussen kunnen zijn in of aan het huis en bedenk dan goed welke extra klussen hieraan gekoppeld kunnen worden en wat de totale kosten en tijdspanne is van deze klussen. Zo zorg je ervoor dat je tijdig een goed beeld hebt van wat je wilt doen, hoeveel tijd het kost en welke kosten dit met zich meebrengt.

Zo blijf je voorbereid om elke situatie aan het huis en kun je meerdere zaken in een keer uitvoeren. Het is dan wel even op de tong bijten maar je bent wel in een keer van meerdere zaken af en kun je er weer een paar jaartjes tegenaan tot de volgende klus met extra mogelijkheden zich voordoet.