Inbraakpreventie bij een nieuwbouwwoning

Wanneer u een nieuw huis laat bouwen, is het van belang dat u rekening houdt met mogelijke inbraken. Tegenwoordig is bijna geen enkel huis meer veilig, dus daarom moet u zorgen voor goede beveiliging van uw woning. Dit doet u niet pas nadat de bouw van uw huis al helemaal voltooid is. Nee, hier moet u echt voor of tijdens het bouwproces al aandacht aan besteden.

Inbraakpreventie[1]

 

Hang en sluitwerk

Eén van de beste manieren om inbrekers buiten de deur te houden is door te kiezen voor goed hang- en sluitwerk. Tegenwoordig zijn sloten van deuren vrijwel allemaal voorzien van een SKG-keurmerk. De sterren aan de buitenkant geven aan in welke mate het cilinderslot beschermd is tegen inbraken. Drie sterren is hierbij de hoogste beoordeling. Kijk echter niet alleen naar uw deuren, maar denk ook aan uw ramen. Een kleine opening kan voor een inbreker immers al genoeg zijn om uw woning binnen te dringen.

Beveiligde bovenverdieping

Bij het uitzoeken van veilig hang en sluitwerk voor uw nieuwbouwwoning, moet u niet denken dat het voldoende is om alleen beneden goede beveiliging aan te brengen. Wanneer u een container of iets anders tegen uw woning aan heeft staan, is een inbreker immers ook zo bij uw bovenverdieping. Zorg dan ook dat deze verdieping voorzien is van goed hang- en sluitwerk.

Elektronische beveiliging

Wanneer u denkt dat goed hang- en sluitwerk niet voldoende is, kunt u er ook voor kiezen om uw woning elektronisch te beveiligen. Hierbij kunt u denken aan een alarmsysteem en eventueel camera’s. Wanneer u gebruikmaakt van deze systemen, is de kans niet groot dat inbrekers snel bij u proberen in te breken. Als hun oog valt op de camera’s zullen zij zich immers wel twee keer bedenken en bij het horen van een alarm zijn ze waarschijnlijk binnen de kortste keren gevlogen. Door de elektronische beveiliging weet u zeker dat uw nieuwbouwwoning goed beveiligd is tegen mogelijke inbraken.