Houten kozijnen kopen of toch een kunststof kozijn

Houten kozijnen kopen doe je niet iedere dag. Het zijn vaak grote uitgaven en daarnaast wil je er eigenlijk voor altijd weer vanaf wezen op het moment dat ze vernieuwd of geplaatst worden. Alleen waar let je dan op als je nieuwe houten kozijnen aanschaft? En ga de de kozijnen laten vervangen of ga je het zelf doen?

Welk houtsoort kies je voor je kozijnen

Houten kozijnen zijn er in honderden verschillende soorten. Dit verschilt keer zich weer in kwaliteit en in prijs. Daarnaast is de bewerking per kozijn ook erg verschillend. De goedkopere houtsoorten hebben het nadeel dat ze eerder aan vervangen toe zijn. Daarnaast is vaak de houtbewerking veel minder en worden ze minder mooi. De duurdere hout soorten gaan eigenlijk je levenslang mee. Mits er maar iets onderhoud aan gedaan wordt en de kozijnen goed bewerkt zijn. Merantie hout en Sapupira hout zijn de betere houtsoorten om houten kozijnen van te maken. Daarnaast zijn ze goed bewerkbaar en is het mogelijk om ieder soort kozijn er van te maken. Of het nu om een draai kiep kozijn gaat of om een simpel raam kozijn. Met deze hout soorten lukt het.

Kozijnen laten plaatsen of kun je zelf je kozijn plaatsen?

Je kunt er voor kiezen om je kozijnen zelf op te meten en te bestellen. Ook kun je de keuze maken om ze zelf te plaatsen. Dit is kosten besparend zou je denken. Als je geen kosten krijgt voor het plaatsen scheelt het aanzienlijk in het totale bedrag dat je kwijt bent voor nieuwe kozijnen. Alleen zitten er diverse nadelen om zelf bemoeienis te geven met het plaatsen van de kozijnen. Het nadeel wat je tegen gaat komen is dat op het moment je een fout maakt met het berekenen van je kozijnen, je zelf de rekening krijgt

Bron: Nedkozijn