Hoe jij je tuin deze zomer opfleurt!

Hoera, de lente is weer begonnen! We laten het koude weer achter ons en we gaan het lekkere weer tegemoet. Voor het ultieme lentegevoel is een fleurige achtertuin essentieel, want wat is nou heerlijker dan met lekker weer in een mooie achtertuin genieten van een goed boek?

Om u te helpen met het opfleuren van uw tuin vindt u in dit artikel een aantal opfleurtips voor uw tuin.

Tip 1. Het gazon

De grootste blikvanger van een achtertuin is het gazon. Deze moet dus piekfijn in orde zijn. Geef uw gazon daarom voordat de zomer begint een goede maaibeurt en herhaal dit in de zomer één keer per twee/drie weken. Maaien kan echter alleen gebeuren als het gras groeit, om de groei van het gras in uw gazon te stimuleren doet u er goed aan om deze te bemesten.

Tip 2. Planten snoeien

Snoeien doet groeien! Dit is tegenovergestelde van een dooddoener, want het is echt zo. Door in het voorjaar dode takken van uw planten weg te snoeien krijgen de levende takken meer ruimde en daardoor zullen uw planten beter groeien. Loop daarom voordat de zomer begint uw planten, struiken en bomen na en snoei weg wat dood is.

Tip 3. Tuin omspitten

Het komt de kwaliteit van uw grond ten goede als u deze, voordat de zomer begint, omspit. Kijk bij het spitten trouwens uit dat u geen wortels van andere vegetatie stuk maakt, want dat komt uw planten niet ten goede.

Tip 4. Decoraties/accessoires aanschaffen

Als u uw achtertuin een nieuwe look wilt geven is de aanschaf van nieuwe decoraties/accessoires essentieel. Deze bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van uw tuin.

U kunt bijvoorbeeld een nieuw lounge set voor het terras of nieuwe aluminium rolluiken voor uw tuinhuis aanschaffen. Met een beetje geluk vindt u zelfs een rolluiken aanbieding op het internet.

Als u een boom in uw tuin heeft kan het leuk zijn om daar een vogelhuisje aan te hangen, zo geeft u uw boom niet alleen meer uitstraling, maar geeft u vogels ook de mogelijkheid om zich te nestelen in uw tuin.

Wat ook erg leuk kan zijn voor een zomeravondje is een vuurkorf. Mocht u dus nog niet over een vuurkorf beschikken, schaf er dan een aan. Vuur brandt vanzelfsprekend niet zomaar, daarvoor is hout nodig. U kunt ervoor kiezen om een houtvoorraad in uw tuin aan te leggen. Een houtvoorraad is niet alleen praktisch voor uw vuurkorf, maar oogt bovendien ook nog eens leuk. Zo heeft u dus twee vliegen in één klap.

Tip 5. Opruimen

Hoewel dit redelijk voor zich spreekt is het desalniettemin goed om uw tuin op te ruimen. Niks oogt namelijk lelijker dan een niet-opgeruimde tuin. Veeg dus voor aanvang van de zomer de dode bladeren van het terras, verwijder mos en gras tussen uw terrastegels, maak een eventuele vijver schoon, ruim dode takken op en verwijder die lelijke groene aanslag van uw terrastegels.