Het onderhouden van je werkbus

Als doorgewinterde vakman hecht je veel waarde aan je bus. Het is niet alleen een bus die jou van A naar B brengt, het is jouw rijdende gereedschapshok. Je vervoert alle benodigdheden die nodig zijn voor al je projecten. Je hebt waarschijnlijk de bus ook helemaal naar jouw wensen ingevuld en is voorzien van alle technologische snufjes die jij nodig vindt. Het is belangrijk dat je de bus goed onderhoud en daarom krijg je hierbij wat tips.

Ga door de wasstraat
De bus is het visite kaartje van je bedrijf. Vooral als je de eerste keer bij een nieuwe klant komt wil je graag dat ze een goede eerste indruk van je krijgen en de bus is dus de alles vertellende factor in dit geval. Door hem schoon te houden krijgen mensen een frisse en nette indruk van jou en je bedrijf. Hiernaast nodigt een schone bus van de buitenkant ook uit om de binnenkant goed schoon te houden.

Sla geen controle over
Als een voertuig een x aantal kilometers heeft gereden is het tijd voor een controle. De distributie riem, de remschijven, de motor in het algemeen, alles wordt even gecontroleerd. Vaak worden hier al fouten geconstateerd en worden eventuele problemen vooraf al verholpen. Op deze manier weet je dat je bus je niet in de steek laat op het moment dat je hem nodig hebt.

Onderhoud het interieur
De bus van een echte vakman heeft wel eens wat gereedschap hier en daar liggen in de bus. Een schroevendraaier kan nog wel eens een kras achterlaten op jouw prachtige leren interieur. Dit lijkt op blijvende schade, maar dat hoeft gelukkig niet. Je kan leer verven met bijvoorbeeld indringverf leer. Door deze kleine beschadigingen gelijk te verhelpen houdt de bus de kwaliteit lang vast.

Met behulp van deze tips houd je hopelijk de bus in een goede staat. Het is een dure investering en een visite kaartje voor je bedrijf. Ga er goed mee om.