Goede isolatie is belangrijk

Goede isolatie is het begin van energiebesparing en duurzaamheid van uw woning. Een investering in isolatie verdient zichzelf altijd terug, omdat de energierekening fors omlaag zal gaan. Want goede isolatie betekent lagere kosten; niet alleen voor stoken in de winter, maar ook voor koelen in de zomer.
Zo heeft u in Nederland verschillende manieren om uw dak goed te laten isoleren. Hierbij kunt u kiezen uit bitumineuze-, kunststof-, EPDM- en zinken daken.

Bitumineuze-dakbedekking
Voor platte daken is bitumendakbedekking het meest voorkomende materiaal. Bitumineuze dakbedekking brengt vele voordelen met zich mee, waaronder waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking.

Kunststof dakbedekking
Kunststof begint steeds meer in trek te komen binnen de Nederlandse samenleving. Het brengt immers vele voordelen met zich mee. Allereerst is er de lange levensduur, ook geeft het lagere onderhoudskosten en is het erg duurzaam.

EPDM
EPDM (Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer) dakbedekking is een vrij nieuwe manier om uw dak te bekleden. Het is Uv-bestendig, wortel vast, rotbestendig, bestand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden en is zeer sterk. Daarom wordt deze folie ook gebruikt bij de aanleg van tuindaken en op daken die naderhand worden geballast met dakgrind of tegels. EPDM dakbedekking gaat ook zeer lang mee en is ecologisch verantwoord.

Zink
Van de vier verschillende manieren om u dak te bekleden is zink het meest modieuze, het is zeer populair bij architecten en laat zich makkelijk bewerken. Niet alleen heeft het een zeer lange levensduur, het is ook nog eens volkomen waterdicht, onderhoud verrichten is minimaal en het is erg duurzaam.