radiator

Gids voor de beste type radiatoren

Of u nu een huis of een werk pand wilt verwarmen, het verkrijgen van de juiste radiator kopen is essentieel om de kamer op de juiste en efficiënte manier te verwarmen.

De beste verwarmingsradiatoren zijn afhankelijk van uw behoeften, uw warmtevoorzieningen en de grootte en het type van de ruimte die u wilt verwarmen. Met een redelijk aantal beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we dit artikel geschreven. We hebben ook enkele van onze favoriete radiatoren genomen en een paar van de meest efficiënte toegelicht. Lees verder om meer te weten te komen.

Aluminium radiatoren

Als u op zoek bent naar energie-efficiënte radiatoren, zijn aluminium radiatoren een goede keuze. Elektrisch aangedreven, wordt een kleine hoeveelheid water binnen verwarmd, die op zijn beurt de radiator verwarmt. Als je twijfelt om een aluminium radiator te nemen kun je ook een mooie design paneelradiator kiezen, deze zijn tegenwoordig niet heel duur meer. Aluminium radiatoren hebben een zeer hoge warmteafgifte voor de kleine hoeveelheid energie die ze gebruiken, waardoor ze zuiniger zijn om een langere tijd te werken dan andere soorten radiatoren. Aluminium radiatoren zijn ook vriendelijker voor het milieu, omdat ze gemakkelijker te recyclen zijn.

Keramische radiatoren

Keramische kernradiatoren zijn energiezuiniger dan andere. Deze radiatoren worden verwarmd door elektriciteit, en eenmaal warm heeft de keramische kern een uitstekende warmteopslag. Dit betekent dat de radiator langer warm blijft dan andere soorten, waardoor het een van de meest rendabele radiatoren is die u kunt kopen.

Met olie gevulde radiatoren

Met olie gevulde radiatoren zijn elektrisch aangedreven radiatoren met olie vanbinnen. Wanneer u ze aanzet, verwarmt de elektriciteit de olie, die op zijn beurt warmte aan de radiator levert; de olie binnenin wordt niet verbrand en wordt alleen gebruikt voor de overdracht van warmte. Olie gevulde radiatoren zijn meestal ontworpen in kolommen, om een ​​gelijkmatige verdeling van warmte door de olie mogelijk te maken.

Het is het beste om met olie gevulde radiatoren te gebruiken op kantoren, werkplaatsen of huishoudelijke gebouwen, of in kleine en middelgrote ruimtes.