Gemakkelijk een zwembad in je tuin? Zo doe je dat

De populariteit van zwembaden in de eigen tuin is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat heeft alles te maken met het gemak dat tegenwoordig aanwezig is om een eigen zwempaleisje in eigen tuin te realiseren. Het is allang niet meer nodig om graafmachines te huren om een gat te graven waar het zwembad in komt te liggen. Er zijn nu veel simpeler mogelijkheden, zoals met de keuze uit opzetzwembaden en opblaaszwembaden van Zwembadgigant.

Opzetzwembad om de hele zomer in de zwemmen

Een opzetzwembad is gemakkelijk in je tuin op te bouwen en met water te vullen om vervolgens een zomer lang plezier aan te beleven. Of net zolang als je wilt, want het zwembad is net zo gemakkelijk op te zetten als af te breken. Er zijn allerlei verschillende soorten opzetzwembaden te koop, waarbij de constructie varieert net als de afmetingen. Zo houd je gemakkelijk rekening met de grootte van je tuin of beschikbare plek om je zwembad neer te zetten.

De constructie varieert van panelen tot metalen frames waar het zwembad in rust. Het is onder meer mogelijk om de keuze te maken voor een opzetzwembad die van een opblaasbare bovenrand is voorzien. Dit is een populair en veel verkocht zwembad voor particulieren met een doorsnee tuin. Houd bij de aanschaf van een zwembad wel rekening met de gebruikers ervan. Heb je bijvoorbeeld hele jonge kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zwemmen dan is een opblaaszwembad op basis van leeftijd, zoals baby of peuter een betere keuze. Er zijn wat dat betreft allerlei zwembaden geschikt voor uiteenlopende familiesamenstellingen.

Opblaaszwembaden: nog sneller in gebruik te nemen

Heb je een tuin en wil je af en toe een paar dagen achter elkaar van een eigen zwembad genieten dan is een opblaaszwembad ook een prima keuze. De opblaasbare zwembaden hebben bovendien het voordeel dat deze nog sneller in gebruik zijn te nemen. Een opblaaspomp is voldoende om vaak binnen enkele minuten het water in het zwembad te laten lopen. Opblaaszwembaden zijn er in allerlei vormen en afmetingen beschikbaar, en geschikt voor uiteenlopende doelgroepen variërend van baby’s tot peuters en van kinderen tot complete families.

Het is dan ook mogelijk om met het aantal gebruikers en zwemervaring rekening te houden bij het maken van een keuze voor een opblaasbaar zwembad. Er zijn bovendien nog meer aspecten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met het waterplezier dat specifiek op kinderen is gericht. Zo zijn er complete speelzwembaden te koop die als waterparadijs dienen en onder meer van een glijbaan en andere speelattributen zijn voorzien. Ook voor de speelzwembaden geldt dat het mogelijk is om rekening te houden met de leeftijd van kinderen.

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om in je eigen tuin een zwembad neer te zetten, of dat nu een opzetzwembad of een opblaaszwembad is. Houd bij het plaatsen van het zwembad wel rekening met de ondergrond en met de ruimte. Zorg ook dat het water schoon blijft door bijvoorbeeld een voetenwasbak neer te zetten voor het zwembad.