Een verstopping in huis, wat nu?

Jij hebt vast en zeker weleens te maken gehad met een verstopping in huis. Een bijzonder vervelend  probleem natuurlijk. Wanneer je hier niets aan doet, verdwijnt de verstopping niet. Sterker nog, deze wordt juist alleen maar erger. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat zij precies moeten doen bij een verstopping in huis. Geldt dit ook voor jou? De loodgieter in Leidschendam verteld het je in deze tekst!

Zelf verstopping verhelpen?

Heb jij een ontstopper in huis? Dan probeer je ongetwijfeld eerst zelf een verstopping te verhelpen. Bij een kleine verstopping lukt dit vaak wel, maar bij een hardnekkige verstopping niet. Ga vooral niet als een gek tekeer met de ontstopper wanneer het niet lukt. Waarom niet? Omdat je de verstopping dan juist verder de afvoer in helpt. Op deze manier wordt het natuurlijk alleen maar lastiger om de verstopping te verhelpen. Naast een ontstopper kun je ook een ontstoppingsveer gebruiken. Ook hiermee moet je echter oppassen. Breng de veer altijd heel voorzichtig in de afvoer in. Wanneer je dit te wild doet, raakt de afvoer namelijk beschadigd. Naast een ontstopper en een ontstoppingsveer kun jij het ook nog met ontstoppingsmiddel proberen.

Verstopping in huis laten verhelpen

Lukt het maar niet om de verstopping in huis te verhelpen? Doe dan een beroep op een loodgieter. Een loodgieter heeft een verstopping namelijk binnen de kortste keren verholpen. Hij weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan. Daarnaast beschikt hij over het juiste gereedschap. Een verstopping in huis is dus ook nog eens snel verholpen wanneer u een loodgieter inschakelt. Wil jij de kans op een verstopping in de toekomst verkleinen? Dan kan onze loodgieter jouw afvoer eenmaal per jaar doorspuiten. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor alle rommel  uit het leidingnetwerk verdwijnt. De kans op een verstopping in huis wordt op deze manier een stuk kleiner!