Een dakinspectie voorkomt duur onderhoud en schade

Als u een eigen huis heeft of verantwoordelijk bent voor de onderhoud van een bedrijfspand dan wilt u natuurlijk geen last hebben van lekkages. Een lekkage veroorzaakt snel een heleboel schade. Als u gebruik maakt van een periodieke dakinspectie kan deze schade voorkomen worden. Vaak denkt u pas aan een dakinspectie als er al problemen zijn ontstaan. De kosten van het repareren van achterstallig onderhoud aan daken is vele malen hoger dan de kosten van een periodieke dakinspectie die problemen kan voorkomen.

De aandachtspunten bij een dakinspectie

Het dak wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en slijtage van het dak is onvermijdelijk. Er kunnen gemakkelijk kleine beschadigingen ontstaan met grote gevolgen. Bij een storm kunnen verschoven, afgewaaid of gebroken zijn. Ook de randen van de dakpannen kunnen versleten zijn wadakpannen ardoor deze niet meer goed op elkaar aansluiten. Ook als u een dak heeft met dakleer kan een periodieke dakinspectie slim zijn. De naden van het dakleer kunnen loslaten. Maar ook dakleer kan beschadigen of door slijtage minder waterdicht zijn. Bij een dakinspectie wordt er ook direct gekeken naar de dakgoten.

Reparatie aan dakgoten of vervanging

Ook een slechte dakgoot kan lekkage gevolgen hebben. Tijdens de dakinspectie worden ook direct de dakgoten gecontroleerd. Soms kan een gedeelte van de dakgoot slecht zijn en kan er op dat punt een reparatie plaats vinden. In andere gevallen dient er een geheel nieuwe dakgoot geplaatst te worden. Echter gaan goed onderhouden dakgoten een lange tijd mee en zal u waarschijnlijk weinig kosten kwijt zijn aan dit onderdeel.

Uitkomst van de dakinspectie

Na de uitgebreide inspectie kan u precies verteld worden welke kleine werkzaamheden er eventueel verricht dienen te worden om lekkages te voorkomen en wat daarvan de kosten zijn. Zo voorkomt u dat u over een tijd een geheel nieuw dak dient te plaatsen en houdt u de kosten binnen perken. Meer informatie vind u op dakwerkendirect.nl