De beste vloer voor je keuken

Wat is de beste vloer voor jouw keuken? Hierbij is een antwoord niet voldoende. Het verschilt namelijk erg per huis. Daarnaast heeft iedereen een eigen smaak en eisen. De vloer die jij uiteindelijk kiest moet minimaal gekozen zijn uit de volgende criteria;

De meeste mensen kiezen bij de keuken voor een tegelvloer. Dit is niet gek. Tegels zijn perfect voor bij de keuken. Ze zijn namelijk goed schoon te maken en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Maar er zijn meer opties. Een houten vloer bijvoorbeeld; deze kan ook in de keuken worden gelegd. Wel moet je er rekening mee houden dat de vloer dan wat lastiger schoon te krijgen is. Maar het kan er mooi uitzien wanneer je woonkamervloer doorloopt naar de keuken.

Budget

Tegels wint van een houten vloer als het gaat om de prijs. Er zijn simpelweg talloze tegels in bijna elke kleur en vorm. Wat je budget ook is, er zullen altijd tegels zijn die in de keuken past. Een houten vloer kan wel een goede investering zijn.

Interieur design en style

Dit hangt natuurlijk volledig van de kamer af. Zit de keuken vast aan de woonkamer of heeft het een aparte kamer. Welke sfeer wil je meegeven? Welke vloer heeft je woonkamer? Een houten vloer geeft wel de mogelijkheid het door te laten lopen naar de woonkamer. Dit ziet er vaak wat sfeervoller uit dan twee verschillende gescheiden vloeren.

Durability

Beide vloeren scoren hierin enorm hoog. Houten vloeren zijn erg duurzaam en kunnen enorm lang mee gaan wanneer het goed wordt onderhouden. Ook wanneer het niet wekelijks wordt schoongemaakt krijgt het vaak een rustieke look. Toch winnen de tegels. Koop niet de goedkoopste tegels op de markt wanneer duurzaam bij jou belangrijk is. Goedkope tegels willen nog wel eens snel scheuren. Bij houten vloeren is het belangrijk dat hij goed tegen temperatuurverschillen moet kunnen. Daarnaast moet je een de houten vloer direct schoonmaken wanneer je water hebt gemorst.