Dak kapot?

Reparatie van dakbedekkingen

Uw dakbedekking is een belangrijk onderdeel van uw huis. Het beschermt u tegen allerlei weersinvloeden maar kan hierdoor ook schade oplopen. Schade aan uw dak is een probleem dat direct verholpen moet worden. Schade aan uw dak is vaak te merken aan een lekkage. Een lekkage aan uw dak zorgt niet alleen voor schade aan uw dakbedekking en dakconstructie, maar kan ook voor schade zorgen aan uw meubilair en vloer als het lekkage niet direct verholpen wordt. Naast schade kan een lekkage ook voor tocht zorgen, hierdoor zal uw huis meer moeite moeten doen om warmte te produceren en zullen uiteindelijk de kosten oplopen. Het repareren van uw dak is daarom van groot belang.

Reparatie van dakpannen

Dakpannen zijn één van de meest voorkomende dakbedekkingen op een hellend dak. Hierdoor is het belangrijk om te weten wat er en bij reparatie van dakpannen komt kijken. Bij het repareren van dakpannen is het beste om deze compleet te vervangen. Kapotte dakpannen zijn gemakkelijk te herkennen aan een scheur. Deze scheur gaat op den duur voor een lekkage zorgen. Het vervangen van een dakpan vereist een zeer precieze hand. Hierdoor is het beter om bij het vervangen van dakpannen een specialist in te schakelen

Reparatie van bitumen

Een dak bedekt met bitumen is één van de meest voorkomende dakbedekkingen op een plat dak. Bij bitumen zijn er twee verschillende manieren om enige schade in het dakbedekking te herstellen. Deze twee manieren zijn het aanbrengen van reparatiepasta en het aanbrengen van een reparatiestrook. Bij reparatiepasta wordt de schade opgevuld met deze pasta om zo het lekkage te dichten. Bij een reparatiestrook wordt er een kleine nieuwe bitumenstrook bovenop de plek van de schade aangebracht, dit gebeurt net zoals de originele bitumen dakbedekking namelijk met een brander.

De dakdekker een handje helpen

Maar het repareren van een dakbedekking is niet compleet het werk voor een specialist. Het is mogelijk om een aantal werkzaamheden uit te voeren waardoor u ervoor zorgt dat de dakdekker deze of niet meer hoeft uit te voeren, of dat de dakdekker direct kan beginnen. Hierdoor kunt u op een aantal kosten besparen. Zo kunt u op een plat dak kijken of u mogelijk al de oorzaak van het probleem kunt vinden. Ook het compleet stof- en watervrij maken van het dak zorgt ervoor dat de dakdekker direct kan beginnen met zijn werkzaamheden.