Badkamer opknappen

Bij sommige huishoudens is de badkamer een bron van irritatie in het huis. Dit komt vooral door het feit dat de badkamer weinig wordt onderhouden, en dus een rommel kan zijn. Hierdoor wordt de badkamer steeds minder een plek waar je graag zou komen. Om dit te voorkomen vind je hier een aantal tips om de badkamer op te knappen.

De grote opruiming
Als eerste zal je ervoor moeten zorgen dat de badkamer netjes in elkaar zit. Dit betekent dus eerst even goed opruimen. Hierna kan je pas duidelijk zien wat er precies mis is met de badkamer. Opruimen betekent ook alles opruimen, dus alle rotzooi weggooien die niet wordt gebruikt. Wanneer de badkamer schoon is kan je beginnen met het opknappen.

Maak de voegen goed schoon
Veel mensen hebben tegels in de badkamer. Dit ziet er natuurlijk hartstikke mooi uit, maar de tegels brengen ook problemen met zich mee. De tegels hebben namelijk veel onderhoud nodig. Je moet bijvoorbeeld, zo nu en dan, de voegen wit maken. Ook moet je de badkamertegels schoonmaken. Hierdoor houdt je de tegels schoon je in badkamer, en ziet de badkamer er netjes uit.

Kleine aanpassingen
Je kan er ook voor kiezen om een aantal dingen te veranderen in de badkamer. Een voorbeeld hiervan is de wastafel. De wastafel is vaak samen met een kastje om wat spullen in op te bergen. Een ander soort wastafel plus kastje, kan ervoor zorgen dat je badkamer er volledig ander uit komt te zien. Het enige nadeel met dit soort verbouwingen is dat je aardig lang bezig bent hiermee.

Ook kan je de douche wat aanpassen, of zelfs helemaal vervangen. Het volledig vervangen van de douche kost veel tijd. Daarnaast is het verstandig om dit door een vakman aan te laten pakken als je zelf twee linkerhanden hebt. Ben je zelf wel heel handig? Dan is het een leuke bezigheid! Het voordeel aan de vervanging is dat je badkamer wel volledig als nieuw kan aanvoelen. Ook kan je wat kleinere dingen aanpassen aan de douche. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de douchekop te vervangen. Ook kan je een ander douchegordijn nemen.